Sudjelovanje na Danima e-učenja na Sveučilištu u Rijeci

I ove su godine članovi EduLab-a aktivno sudjelovali na Danima e-učenja na Sveučilištu u Rijeci 29. veljače 2024. Tema ovogodišnjeg skupa je bila primjena virtualne i proširene stvarnosti u visokoškolskoj nastavi.

Vanjski član laboratorija prof. dr. Ivica Botički s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu održao je pozvano predavanje „Tehnološke inovacije i obrazovanje? Generativna umjetna inteligencija i virtualna stvarnost za napredna obrazovna iskustva“ te istakao kako tehnološke inovacije otvaraju brojne napredne mogućnosti za formalne i neformalne obrazovne scenarije. Prof. Botički je sudjelovao i na okruglom stolu „Virtualna i proširena stvarnost u visokom obrazovanju: očekivanja i realnost“ gdje je s ostalim panelistima raspravljao o trenutnom stanju u korištenju virtualne i proširene stvarnosti u visokom obrazovanju.

Prof. dr. Nataša Hoić-Božić i izv. prof. dr. Martina Holenko Dlab prezentirale su primjer dobre prakse pod naslovom „Integracija Coursera tečajeva MOOC u e-kolegij putem e-aktivnosti“. Opisale su mogući model integracije MOOC-ova u online ili hibridne e-kolegije te prezentirale rezultate istraživanja provedenog u okviru e-kolegija „E-učenje za obrazovanje i poslovanje“ na diplomskim studijima informatike Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija. Studenti su bili potaknuti da upišu Coursera tečaj i upoznaju se s mogućnostima MOOC-ova što su ocijenili vrlo korisnim jer su im tečajevi pružili nova iskustva potrebna za studij, ali i cjeloživotno e-učenje te buduće zaposlenje.

Sudjelovanje na Danima e-učenja na Sveučilištu u Rijeci
Scroll to top