Sudjelovanje u aktivnostima projekta SciMaG

Doc. dr. sc. Martina Holenko Dlab sudjelovala je na prvom projektnom sastanku Erasmus+ projekta SciMaG – Science&Math u koji je uključena kao suradnica. Projekt koji je započeo 1. rujna 2023. godine i trajat će do 31. kolovoza 2026. koordinira izv. prof. dr. sc. Vedrana Mikulić Crnković s Fakulteta za matematiku Sveučilišta u Rijeci.

Glavni cilj projekta SciMaG – Science&Math je osmisliti i kreirati obrazovne igre od predškolske do sveučilišne dobi koje razvijaju matematičku, znanstvenu i digitalnu pismenost. Aktivnosti promiču pismenost učenika, socijalne vještine, kreativnost u različitim oblicima izražavanja te tjelesnu aktivnost.

Uz projektni sastanak, od 13. do 15. studenog 2023. na Fakultetu za matematiku održane su i aktivnosti učenja i poučavanja „SciMaG u Rijeci”. Doc. dr. sc. Martina Holenko Dlab je u suradnji s ostalim članovima projektnog tima sa Sveučilišta u Rijeci sudjelovala u predstavljanju iskustava i rezultata dosadašnjih projekata u području razvoja obrazovnih igara. Održala je izlaganja „Razvoj računalnog i algoritamskog razmišljanja kroz igru“ i „Alati za izradu edukativnih igara“ kojima je predstavila iskustva EduLab-a s FIDIT-a u primjeni obrazovnih igara i njihovoj izradi uz pomoć digitalnih alata.

Sudjelovanje u aktivnostima projekta SciMaG
Scroll to top