Okrugli stol „Kako iskoristiti dosadašnje iskustvo za bolje obrazovanje sutra“

U sklopu Dana e-učenja organiziran je okrugli stol „Kako iskoristiti dosadašnje iskustvo za bolje obrazovanje sutra“ kojeg je moderirala prof. dr. sc. Nataša Hoić-Božić, a panelisti su bili prof. dr. sc. Blaženka Divjak, Fakultet organizacije i informatike, Sveučilište u Zagrebu; prof. dr. sc. Marta Žuvić, Sveučilište u Rijeci; doc. dr. sc. Siniša Bogdan, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilište u Rijeci i studenti Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Okrugli stol je bio posvećene razmjeni ideja, znanja i dobrih praksi o izvođenju e-učenja među nastavnicima i studentima. Naglasak je bio na razvoju i unaprjeđenju metoda učenja i poučavanja koje se koriste kod e-učenja te osiguravanju kvalitete visokoškolske nastave bez obzira odvija li se uživo, u hibridnom obliku ili online. Potaknuta je rasprava o ovim temama, posebice na koji način najbolje iskoristiti dosadašnje iskustvo o poučavanju u online okruženju u akademskim godinama koje slijede.

Neka pitanja o kojima se raspravljalo su:

  • Kako u budućem planiranju visokoškolske nastave iskoristiti stečena iskustva i do sada napravljeno u nastavi, usavršavanju nastavnika i studenata za e-učenje, ulaganju u IKT i ostalu infrastrukturu?
  • Kako udružiti najbolje osobine izravne, kontaktne nastave u učionici s najboljim elementima online učenja tako da se postigne aktivno učenje studenata i uspješno ostvarivanje ishoda učenja?
  • Na koje bi načine trebalo nastavnicima i studentima pružiti potporu kod e-učenja?
  • Kako osigurati kvalitetu nastave koja ima elemente e-učenja, bez obzira odvija li se uživo u učionici, u hibridnom obliku ili online?
Okrugli stol „Kako iskoristiti dosadašnje iskustvo za bolje obrazovanje sutra“
Scroll to top